Redskaber

Redskaber

1

2

3

4

5


 

Vi har talt om hvordan vi løser opgaverne. Her beskrives eksempler på de redskaber, som vi typisk benytter os af i forbindelse med organisationsudvikling og udvikling af personer, altså hvilke redskaber vi anvender.


Persontyper. Da der ikke findes to mennesker på jorden, som har totalt identiske verdenskort, har vi respekt for, at der skal anvendes forskellige redskaber og metoder i forhold til at åbne dialogen med det enkelte mennesker. Vi benytter ofte Thomas DiSC persontypeværktøjet som åbningsredskab. Når lederen finder medarbejderens kode, er der åbent til det personlige skatkammer og de skjulte ressourcer.



Forandringsledelse. Vi lever i en verden i konstant forandring. Som nævnt tidligere, hader vi mennesker reelt forandringer. Vi er til gengæld verdensmestre i at tilpasse os de nye situationer, værktøjer osv. Vores træning af ledere i forhold til forandringsledelse tager afsæt i, at der skal være bevidsthed og balance i bevægelsen. I en typisk forandring gennemlever vi forskellige faser. Vores billede af en forandring består oftest af fire faser.





Coaching og mentoring. Der er et mærkværdigt paradoks i den tid, vi lever i. Vi lever i verdens lykkeligste land. Vi har alverdens ting. Vi kan gøre præcis som vi lyster. Hvorfor er så mange mennesker syge, stressramte og deprimerede? Når en leder rammes af stress, rammer han/hun gulvet med 180 km. i timen, og vedkommende kommer reelt aldrig op på normal speed igen efter sådan en tur i gulvet. Det er supervigtigt, at man lytter til sin krop, får stukket en luffe i vejret og bedt om hjælp. Når vi hjælper i sådanne situationer, sker det typisk via personlige coachingprocesser.




Motivation. Hvad er din motivation, den der driver og styrer dig? Er du demotiveret, kan du lige så godt lade være, for så er det op ad bakke. Hvordan styrkes motivationen? Udgangspunktet er, at du skal kunne se mening med løjerne. Kan du se mening, kan sætte mål og beskrive, hvad det betyder, er der basis for god træning og succes.





Konflikthåndtering. I enhver organisation eller for den sags skyld imellem to mennesker er der eller har der været konflikter. Hvis du ikke tror, at konflikten er der, eller har været der, er det fordi, du lukker øjnene, og ikke vil se konflikten. Vi (KB-consult) betragter konflikter som positive og udviklende. De, konflikterne, må bare ikke eskalere og udvikle sig, så de bliver onde og destruktive.